LASLO ŠURANJI, dobitnik Majske nagrade za 2017.godinu

Još jedno priznanje članovima našeg saveza i za paraolimpijsko streljaštvo u Srbiji.

U Domu Narodne skupštine 20. Maja su dodeljene Majske nagrade Sportskog saveza Srbije za 2017.godinu. Ova nagrada spada među najveća društvena priznanja u oblasti sporta i dodeljuje se samo jednom u karijeri. Ove godine, nakon sjajnih uspeha naših takmičara u prethodnom periodu, a posebno na Paraolimpijskim igrama u Riu 2016.godine dobitnik ovog prestižnog priznanja je i član našeg saveza, što predstavlja priznanje za sve nas i naše rezultate.
LASLO ŠURANJI, član streljačke reprezentacije i SKOSI Olimp iz Zrenjanina, dobio je Majsku nagradu u kategoriji sportista sa inveliditetom.

Laslo Šuranji iz Novog Bečeja je ovo priznanje dobio za izuzetan uspeh na Paraolimpijskim igrama u Riu 2016.godine, gde je osvojio 2 medalje (zlato u disciplini R7-trostav MK puška, 3h40 metaka, sa novim paraolimpijskim rekordom kvalifikacija i novim paraolimpijskim rekordom Finala i bronzu u disciplini R6- MK puška, ležeći stav, miks). Član je reprezentacije Srbije od 2005.godine. U svojoj bogatoj karijeri osvojio je brojne medalje i priznanja na Međunarodnim i domaćim takmičenjima, od kojih su najsjajnije (pored medalja na POI) zlatna i sebrena medalje na Evopskom prvenstvu u Španiji (Alikante) 2013.godine. Pored toga bio je Svetski i Evropski rekorder, više godina najuspešniji takmičar u Srbiji u disciplini puškom, pobednik Lige OSI Srbije i aktuelni je rekorder Srbije u 4 disipline u kojma se takmiči. Proglašen je za najuspešnijeg strelca u ISSS za 2015. i 2016.godinu, a u okviru Paraolimpijskog komiteta Srbije, proglašen je za najuspešnijeg sportistu za 2016.godinu. Laslov lični trener od 2013.godine je Dragan Marković iz Novog Sada.

Priznanje Laslu je i priznanje čitavom paraolimpijskom streljaštvu u Srbiji i našem Savezu za postignute rezultate i osvojene brojne medalje na najjačim Međunarodnim takmičenjima. Laslo je treći član našeg Saveza koji je dobio ovo prestižno priznanje. Pre njega, u kategoriji sportista sa invaliditetom, Majsku nagradu za 2011.godinu je dobio Dragan Ristić iz Kragujevca, član SK Čika Mata za zlato i brozu na Svetskom prvenstvu 2010.godine u Zagrebu i Majsku nagradu za 2014.godinu Rastko Jokić iz Beograda, član SKOSI Pobednik, za osvojene 4 medalje na Evropskom prvenstvu 2013.godine u Španiji.

Beograd, 20.05.2017.godine

selektor: Nenad Pajić