PRVENSTVO SRBIJE vazdušnikm i MK oružjem 2018

Shodno Pravilniku takmičenja OSI Srbije u streljaštvu, Pravilniku i normama za sprovođenje državnih prvenstava iz 2017.godine i ISSS Kalendaru domaćih takmičenja za 2018.godinu, u prilogu mejla Vam dostavljam Poziv i obaveštenje o održavanju Prvenstva Srbije vazdušnim i MK oružjem, koje će se prema Kalendaru održati od 21-24.06.2018.godine u Novom sadu.

 

Obzirom da je za najveći broj Vas interesantno takmičenje serijskom puškom, obaveštavam Vas da će se Prvenstvo Srbije serijskom vazdušnom puškom održati 23.06. na vazdušnom strelištu u Novom Sadu (strelište se nalazi na Sajmištu, ulica Novosadskog sajma broj 60).
Prvenstvo Srbije serijskom MK puškom će se održati 24.06. na MK strelištu u Novom Sadu! Organizator takmičenja je ISSS pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta Srbije, realizatori takmičenja su ISSS i SD “Novi Sad 1790”.
Pravo nastupa imaju samo strelci koji su ispunili predviđene norme, shodno ISSS Pravilniku i normama za sprovođenje državnih prvenstava iz 2017.godine (Spisak svih koji imaju pravo nastupa je u prilogu ovog mejla)!
U slučaju da neki takmičar ili ekipa ispuni normu na sledeća dva takmičenja (Novi Sad 06.06. i Ćuprija 02.06.), oni će takođe imati pravo nastupa na državnom prvenstvu!
Molimo Vas da prijave Vaših učesnika izvršite mejlom na propisanim obrascima (u prilogu mejla) najkasnije do 14.06.2018.godine. U prijavama obavezno naglasiti za koju disciplinu prijavljujete Vaše učesnike! Zakasnele prijave će se razmatrati samo ako ne remete već utvrđeni raspored i satnicu (ako to kapacitet strelišta dozvoljava). Startne liste ćemo Vam dostaviti nakon Vaših prijava!

 

Molim Vas da dobro pogledate preliminarni raspored i satnicu Prvenstva Srbije (u prilogu mejla), da proučite odredbe Pravilnika i normi za sprovođenje državnih prvenstava, i da dođete spremni na takmičenje! Zvanični Raspored i satnica takmičenja će Vam biti dostavljeni zajedno sa startnim listama (nakon Vaših prijava)!

 

ISSS neće organizovati smeštaj nikome, u slučaju da želite da prenoćite u Novom Sadu, sami kontaktirajte Hotele u Novom Sadu. Ako Vam treba pomoć, mi možemo preporučiti neke uslovne objekte u Novom Sadu (potrebno je da to zatražite od nas)

 

VAŽNE NAPOMENE:
1. U skladu sa Novim zakonom o sportu (a i prema prethodnom Zakonu), svi učesnici ovog Prvenstva su obavezni da imaju utvrđenu zdravstvenu sposobnost za ovu sezonu! Odgovornost za to snose sami sportisti i njihove sportske organizacije!
2. U skladu sa Zakonom o doping kontroli, realno je očekivati da će Antidoping agencije Srbije (ADAS) na ovom Prvenstvu vršiti doping kontrola sportista (takmičara). S tim u vezi, molim Vas da se upoznate sa procedurom i obavezama vezano za davanje uzoraka kontroloru (kompletan postupak imate objašnjen na sajtu ADAS-a, prezentator u mini filmu je atletičarka Ivana Španović) ili tražite informacije od mene ili nekog od naših strelaca paraolimpijaca (svi su imali doping kontrole na Međunarodnim takmičenjima).