Završeno Državno Prvenstvo OSI Srbije 2019

Takmičenje je održano u vremeno od 20-23.06.2019.godine u Novom Sadu na vazdušnom i MK strelištu.

Samo takmičenje je veoma uspešno realizovano, postignuto je nekoliko izuzetnih ostvarenja i vrednih rezultata, na žalost, po prvi put nije postignut ni jedan novi državni rekord..

Zahvaljujem se osoblju SD Novi Sad 1790 na pomoći i saradnji u realizaciji ovog takmienja, kao i POKS-u i Ministarstvu sporta i omladine na obezbeđenju uslova da se ovo takmičenje održi.

Na Prvenstvu Srbije je učestvovalo 15 ekipa, sa ukupno 123 nastupa u pojedinačnoj konkurenciji. Medalje su osvajali sportisti iz 7 ekipa. U kategoriji seniora, medalje su osvoili 22 takmičara, a u kategoriji seniorki medalje je osvoilo ukupno 7 takmičarki.

Najuspešniji senior je Zoran Poučki, član SKOSIOlimp iz Zrenjanina, najuspešnija seniorka je Gordana Pešić, član SD Radnički iz Šapca, a najuspešniji klub je SKOSI Pobednik iz Beograda sa ukupno 14 osvojenih medalja.

Svakako treba istaći i svetski vredne rezultate Jokić Rastka iz Beograda u disciplini P4 i Savanović Zdravka iz Loznice u disciplini R9, kao i izuzetna ostvarenja u gađanju serijskom puškom, pre svih Milisavljević Nataše iz Jagodine u disciplini serijska MK puša i Cvejić Milana iz Beograda u disciplini serijska vazdušna puška.

ADAS je, prema svom planu rada, vršio doping kontrolu parastrelaca dana 22.06.2019.godine na MK strelištu. Urađene su 3 doping kontrole. Doping kontrolu su radili: Živko Papaz i Rastko Jokić (disciplina P4, MK pištolj, 50 metara) i Laslo Šuranji (disciplina R6, MK puška, ležeći stav).

Još jednom, hvala svima koji su učestvovali i onima koji su pomogli i omogućili da ovo takmičenje bude održano!

BILTEN DRŽAVNOG PRVENSTVA SRBIJE VAZDUŠNIM i МК oružjem NOVI SAD 20-23_06_2019